Over Ons

Domica is ontstaan uit een passie voor systeemintegratie. Bij het oprichten van Domica werd dan ook uitgegaan van het principe dat de realisatie van een project moet leiden tot een totaaloplossing die U het leven aangenamer maakt. 
Onze oplossingen bieden een verregaande integratie van dagelijks gebruikte woonfuncties zoals het bedienen van verlichting, verwarming, airco, audio, video deurtelefonie ... voor een comfortabeler en veiliger leven.

Wat ontstaan is als eenmanszaak in mei 2007 is stelselmatig uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de domotica wereld.

Om dit te kunnen verwezenlijken is Domica KNX Partner, lid van de KNX professionals als Systeem Integrator en werkt Domica samen met gerespecteerde en solide partners zoals ABB, Basalte, Bilton, CJC, Gira, Hager, Jung, Lithoss, Theben, Zennio, …

Mei 2007: opstart van de zaak met een duidelijke toekomstvisie: Domica wordt een integrator voor gebouwtechnieken, de verschillende technieken worden herleid tot één geheel. Hierbij staan betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid centraal. Starten deden we in een klein magazijn in Klein-Sinaai.

Oktober 2008: werden de gebouwen in Grote Heimelinkstraat te Sint-Niklaas aangekocht.

September 2009:  startte de eerste medewerker.

Januari 2011: Een weinig comfortabel bureel middenin een magazijn maakt plaats voor een iets uitgebreider bureel.

September 2011: Door het overnemen van Silence Please krijgen we heel wat meer potentie in het audiovisuele gebeuren.

Augustus 2012: Om onze klanten nog beter hun keuze te laten maken en van dienst te kunnen zijn, starten wij met het verbouwen van onze magazijnen tot een toonzaal.

Maart 2013: Na maanden zwoegen, verhuizen we naar onze nieuwe toonzaal. Dit maakt dan ook een fikse groei van het bedrijf mogelijk.

September 2015: We maken kennis met een nieuw domotica systeem: Busch-Free @ Home. We verruimen onze kennis en laten ons overtuigen dat dit de perfecte oplossing is voor uitbreiding van ons dienstenpakket

November 2015: Een kleine verbouwing zorgt ervoor dat de vergaderzaal ruimte biedt aan 10 personen. Dit alles om onze klanten bij te staan met kleinschalige opleidingen en demonstraties.