KNX/EIB domotica & gebouwautomatisering

Wat is KNX?

Er is steeds meer vraag naar woningautomatisering (domotica) en gebouwautomatisering (professionele omgevingen als bedrijven, ziekenhuizen,…). Daarom is er ook nood aan standaardisering.

KNX is een wereldwijde officiële standaard voor de manier waarop de componenten van uw domotica of gebouwautomatisering met elkaar communiceren. Deze kunnen zo zonder omwegen informatie naar elkaar doorsturen. EIB (Europese Installatie Bus), Batibus en EHS (European Home System) zijn de 3 voorgangers van KNX.

De voordelen van KNX

Een algemene standaard betekent dat er minder bekabeling nodig is, wat op zijn beurt weer een lagere installatiekost met zich mee brengt. Bovendien is het veiliger, want een overdaad aan bekabeling brengt brandgevaar met zich mee.

Domica integreert uw KNX-systeem

Domica heeft  4 gecertificeerde KNX-partners in huis en is bovendien lid van KNX Professionals Belgium als systeemintegrator van KNX.

Hoe gaan we te werk?

Eerst werken we na een informerend gesprek een offerte uit voor u. Deze bespreken we samen en passen we aan waar nodig. Daarna maken we een functionele analyse en ontwerpen we de schema’s voor uw systeem. We overleggen met de andere betrokkenen in het bouwproces, bijvoorbeeld uw aannemer of de installateur van uw verwarming.

Voor de materialen geïnstalleerd worden, voeren we een voorbereidende programmering uit op ons kantoor. Na de installatie wordt als op punt gezet en juist afgesteld. U krijgt van ons een opleiding en handleiding rond het gebruik van uw gloednieuwe systeem. Ten slotte komen we na 6 maanden nog eens langs om alles een laatste keer te finetunen.

Benieuwd hoe we met KNX uw leven gemakkelijker kunnen maken? Contacteer ons vandaag nog