IoT

The Internet of Things (IoT) beschrijft het netwerk van fysieke objecten – “dingen” – die zijn uitgerust met sensoren, software en andere technologieën om via het internet verbinding te maken en gegevens uit te wisselen met andere apparaten en systemen.

Deze apparaten variëren van gewone huishoudelijke voorwerpen tot geavanceerde industriële instrumenten.

Internet of things

(Industrial) Internet of Things

Met meer dan 7 miljard aangesloten IoT-apparaten vandaag, verwachten deskundigen dat dit aantal zal groeien tot 10 miljard in 2025 en +22 miljard na 2025 wereldwijd. Ook in onze lokale markt is er een duidelijke groei met focus naar snelle, betrouwbare & efficiënte installaties van deze oplossingen.

Welke technologieën hebben dit praktisch mogelijk gemaakt?

  • Toegang tot goedkope en energiezuinige sensortechnologieën.
  • Betaalbare en betrouwbare sensoren maken deze IoT-technologie voor meer fabrikanten mogelijk. Zij zien hierin hun opportuniteit in ontwikkeling en groei van marktaandeel
  • Connectiviteit via een groot aantal netwerkprotocollen maakt het eenvoudig om sensoren te verbinden met de cloud
  • De toegenomen beschikbaarheid van cloud platformen stellen zowel bedrijven als consumenten in staat eenvoudig toegang te krijgen tot de infrastructuur die ze nodig hebben om efficiënt en slim te groeien.
  • Machine to machine learning en analyses via datapools worden sterker en geven bedrijven ruimte om sneller en gemakkelijker inzichten te verzamelen

Dit is een mogelijkheid voor slimme gebouwen, -steden, -producties, -logistiek, -onderhoudsdiensten, … Via SAAS (Software as a service) of integratie van hardware installatie/programmatie voor eigen oplossing/platform is Domica uw specialist ter zake.

Domica integreert en ondersteunt

  • (I)IoT netwerken via verschillende oplossingen: LoRaWAN, Wifi, LTE 4G, 5G, NBIoT, The ThingsIndustries, The ThingsNetwork, Proximus,… Oplossingen van datapunt tot een totale return of investment (ROI). Zowel lokale- als publieke netwerken.  
  • Ondersteuning in engineering en oplossingen naar business intelligence, onderhoud, welzijn op het werk en veel meer.
  • Berekening van uw opbrengst van de investering

Domica achter de schermen

Dankzij de kennis van open standaarden en gerenommeerde merken in gebouwbeheer-, energie management systemen, slimme (IoT) sensoren, procesindustrie en dergelijke, kan Domica de gegevens van de gebouwen en processen digitaliseren.

Daarnaast bieden wij ook de engineering, bordenbouw, installatie, supervisie, programmatie en configuratie van A-Z.

Op deze manier bouwen wij de kennis op van de installatie tot het maximum.  Domica achter de schermen maakt voor u een wereld van verschil.

First Level Support

Domica's 'First Level Support' begeleidt de beheerders, eigenaars en/of onderaannemers tot op het gewenste niveau. Via real-time inzichten kunnen wij efficiënt begeleiden en hoge besparingen realiseren door het 'First Time Right' concept.

Smart Comfort Experience

Op zoek naar een gebouwbeheersysteem?

DOMICA werkt achter de schermen, hierdoor zijn onze klanten in staat meer te beheren & te optimaliseren met minder middelen. Dit geeft een enorme impact op zowel de operationele- als vaste kosten (OPEX als CAPEX) binnen organisaties.

Voor meer informatie, aarzel niet onze servicelijn te contacteren

domica

Retail & Logistiek

domica

Publieke sector

domica

Building Technology