Phoenix Contact

Phoenix Contact creëert oplossingen voor elektrificatie, netwerken en automatisering met een passie voor technologie en innovatie. Phoenix Contact is een wereldspeler en tegelijkertijd een familiebedrijf. Vandaag de dag hebben zij wereldwijd ongeveer 22.000 mensen in dienst. Wereldwijd produceert Phoenix Contact in een productienetwerk dat zich uitstrekt over 11 landen en heeft het meer dan 50 verkoopvestigingen. Samen met klanten en partners ontwikkelen ze oplossingen voor de toekomst met behulp van baanbrekende verbindings- en automatiseringstechnologie.

Het verbinden, verdelen of aansturen van stroom of gegevensstromen – sinds 1923 ontwikkelen zij de juiste producten hiervoor. In industriële productie-installaties, op het gebied van hernieuwbare energie, in de infrastructuur of voor complexe apparaataansluitingen: deze oplossingen worden overal gebruikt waar processen automatisch moeten verlopen. Naast de goede werking ondersteunen ze hun partners bij de ontwikkeling van duurzame toepassingen met efficiëntere processen en tegen gereduceerde kosten.

Device Connectors, Industrial Components and Electronics en Industry Management and Automation: dat zijn onze drie belangrijkste bedrijfsonderdelen.

Device Connectors

Als toonaangevende fabrikant voor apparatenaansluittechniek ontwikkelen zij innovatieve aansluit- en behuizingsoplossingen voor toepassingen in vrijwel alle industriële en infrastructuurbranches.

Apparaatfabrikanten kunnen putten uit een programma van meer dan 60.000 producten voor signaal-, data- en vermogensoverdracht bij de implementatie van moderne apparatuuroplossingen.

Een greep uit het programma:

  • printklemmen en -connectoren maken betrouwbare printplaataansluitingen mogelijk met vele aansluitings- en montagemogelijkheden.
  • Board-to-board connectoren maken de aansluiting van printplaten binnenin het apparaat in een kleine ruimte mogelijk.
  • Montagerail- en veldbehuizingen beschermen elektronica veilig, zelfs onder extreme omstandigheden.

 

Industrial Components and Electronics

Phoenix Contact is één van ’s werelds toonaangevende aanbieders van industriële verbindingstechniek en elektronica. Hun productenprogramma omvat alles voor de opbouw en het gebruik van schakelkasten en installaties.

Daarnaast ondersteunen zij hun klanten met software-oplossingen voor efficiëntere engineering en een verscheidenheid van verschillende services en systemen om de productiviteit in schakelkast- en installatiebouw te verhogen.

Phoenix Contact biedt aansluitklemmen en industriële connectoren voor de installatie in het veld, schakelmodulen, interfacetechniek, alsmede overspanningsbeveiliging en voedingen. Een brede waaier van markeersystemen, gereedschappen en assemblagematerialen vervolledigen hun programma.

Industry Management and Automation

Als innovatieve automatiseringsaanbieder zorgen zij met digitaliseringsoplossingen en innovatieve ideeën voor meer duurzaamheid.

Hun automatiseringsecosysteem PLCnext Technology is het antwoord op het groeiende tekort aan geschoold personeel en de verbetering van flexibiliteit, efficiëntie en aanpassingsvermogen.

In nauwe samenwerking met hun klanten ontwikkelen zij met hun producten en services praktische, slimme industriële oplossingen voor de energiesector, procesindustrie, infrastructuur en fabrieksautomatisering. Met hun jarenlange ervaring in de branche ondersteunen zij hun klanten bij het voorbereiden op de toekomst en het ontwerpen van veilige industriële systemen.

 

Naast een open hardware platform, modulaire engineeringssoftware en toegang tot een wereldwijde expert-community uit de IT- en OT-wereld, biedt Phoenix Contact ook de eenvoudige integratie van apps via een industriële software-marktplaats aan. Dit wordt aangevuld met een krachtige automatiseringsinfrastructuur bestaande uit I/O-modulen, industriële communicatietechniek, functionele veiligheid en industriële pc’s. Als technologieleider is het gebruik van moderne technologieën voor hen net zo belangrijk als de constante naleving van de huidige Cyber Security-normen.

Met passie en kennis ontwikket Phoenix Contact innovatieve oplossingen die de weg banen naar een duurzamere wereld.

phoenix contact

Op zoek naar een gebouwbeheersysteem?

DOMICA werkt achter de schermen, hierdoor zijn onze klanten in staat meer te beheren & te optimaliseren met minder middelen. Dit geeft een enorme impact op zowel de operationele- als vaste kosten (OPEX als CAPEX) binnen organisaties.

Voor meer informatie, aarzel niet onze servicelijn te contacteren

domica

Retail & Logistiek

domica

Publieke sector

domica

Building Technology