De realisatie van een project moet leiden tot een domotica totaaloplossing.

Domotica totaaloplossing

Domica is ontstaan uit een passie voor systeemintegratie. Bij de oprichting van Domica gingen we dan ook uit van het principe dat de realisatie van een project moet leiden tot een domotica totaaloplossing. Een gebouwbeheersysteem (GBS) dat jou het leven aangenamer maakt. Domica staat garant voor een kwaliteitsvolle en functionele integratie van alle technieken in het KNX-systeem. Door repetitieve handelingen te automatiseren, verhogen we jouw comfort en gebruiksgemak.

Graag ontwerpen we jouw elektrische installatie, netwerk, beeld- en geluidsinstallatie zodat deze aan al je noden voldoet en mooi aansluit bij het ontwerp van je woning of bedrijfsgebouw. Met ons team vol kennis en enthousiasme volgen we jouw project graag tot in de puntjes op en denken we probleemoplossend mee gedurende het hele bouwproces. Zo zijn we er zeker van dat het ‘future proof’ eindresultaat aan alle verwachtingen voldoet.

Krijg een afspraak

Mijlpalen

2007

Opstart van Domica met een duidelijke toekomstvisie: Domica wordt een integrator voor gebouwtechnieken: de verschillende technieken worden herleid tot één geheel. Hierbij staan betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid centraal. Starten doen we in een klein magazijn in Klein-Sinaai.

2008

Aankoop van de gebouwen in de Grote Heimelinkstraat in Sint-Niklaas.

2009

Aanwerving van onze eerste medewerker.

2011

Uitbreiding van ons kantoor.

Overname van Silence Please. Dit vergroot ons potentieel in de audiovisuele markt sterk.

2012

Start van de verbouwing van onze magazijnen tot een toonzaal.

2013

Opening van de nieuwe toonzaal.

2015

Opening van onze vernieuwde vergaderzaal. Die biedt voortaan ruimte aan 10 personen en geeft ons de kans om klanten bij te staan met kleinschalige opleidingen en demonstraties.

2016

Opstart van een volledig nieuwe tak: Digital Signage. Hierin ontwikkelen we een digitale marketing campagne op maat van uw bedrijf.

2018

Hoera! Domica bestaat 10 jaar. Een nieuw logo en website horen daarbij.

Samenwerking met Stereorama in Lier, wat ons toelaat om in een ruimere showroom een uitgebreider gamma voor te stellen. We kunnen je voortaan zowel in Sint-Niklaas als in Lier ontvangen.

Hoe verloopt de projectflow momenteel?

Eerste contact

Het eerste contact kan ontstaan via website, e-mail, telefoon of op een beurs.

Persoonlijke afspraak

Tijdens een persoonlijke afspraak overlopen we samen jouw plannen en leggen we je verwachtingen en noden vast.

Offerte op maat
Bespreking van de offerte
Aangepaste offerte

De offerte wordt aangepast in functie van eventuele bijkomende vragen of wensen van de klant.

Finale offerte

De finale offerte wordt opnieuw overlopen en ondertekend. We leggen de eerste afspraken vast voor de concrete realisatie van het project en bespreken verdere deadlines.

Alles afstemmen

In de periode vóór de werken neemt Domica contact op met alle betrokken aannemers, om alle werken op elkaar af te stemmen.

Analyse

We bezorgen jou een grondige analyse: die vertelt je hoe het KNX-systeem zal werken. Hierbij worden de verschillende knoppen beschreven met hun respectievelijke functionaliteiten. Verder wordt in detail ingegaan op de logica, visualisatie en klimaatregeling.

Ruwbouw

We plaatsen kabels volgens een vooraf goedgekeurd plan (door één van onze vaste onderaannemers) of begeleiden jouw installateur.

Werfvergaderingen

Tijdens werfvergaderingen zorgen we voor een ideaal verloop van de werken en voeren we eventuele kleine wijzigingen door.

Afwerking

Plaatsing van al het elektrisch afwerkingsmateriaal (stopcontacten, schakelaars /…)

Programmeren

Na goedkeuring van de analyse gaan we over tot het programmeren en testen. Achteraf is de analyse als het ware de gebruiksaanwijzing van de woning.

Oplevering

Na de indienstname en/of de oplevering van de woning of het gebouw wordt er een termijn afgesproken waarin nog enkele aanpassingen doorgevoerd kunnen worden.

Steeds te uwer beschikking

Uiteraard blijven we in de toekomst ter beschikking voor verdere vragen en of service.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek